CAREST

5 Natuurgerichte principes

In de behandelingen wordt uitgegaan van de 5 natuurgerichte principes.

Prioriteit 1. Zonder voldoende energie in ons lichaam kunnen wij niet tot herstel komen.
Prioriteit 2. Traag functionerende zenuwen geven een beperkte communicatie in het lichaam.
Prioriteit 3. Het lichaam dient zich regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.
Prioriteit 4. Voeding/Vitaminen en voedsel op maat. Wat wordt er opgenomen, en wat niet?
Prioriteit 5. Het bewust worden van gevoel, erkenning geven aan het lichaam en het keren van ziekmakende levenspatronen.

1. ENERGIEBEWUSTZIJN.

Elke cel van elk levend wezen is voor 100 % afhankelijk van de juiste interne energetische huishouding. Wanneer er energetische chaos is zal dat uiteindelijk klachten gaan geven op allerlei niveaus (fysiek, emotioneel, mentaal, spiritueel of relationeel). Met de spiertest uit de kinesiologie is vrij nauwkeurig uit te testen hoe het met deze energetische chaos is. Als effectieve aanpak hiervoor gebruik ik vaak de therapie Emotioneel Evenwicht in combinatie met de acpasonic. De acpasonic creëert een warmte- en magnetisch veld door stimulatie van de acupunctuurpunten in het lichaam. Dit gebeurt door het gebruik van infrarood (de werking van de infrarode stralen is te vergelijken met die van geneeskrachtige kruiden) en magnetische energie (door het vibrerende punt wordt het magnetische veld van het lichaam weer vitaal, waardoor de ‘Chi’-circulatie weer op gang komt en het lichaam haar natuurlijke weerstand weer terugkrijgt). De acupunctuurpunten die ik hiervoor gebruik zijn de uiteinden van het meridiaanstelsel in het lichaam. De Acpasonic activeert deze acupunctuurpunten en verbetert, mede door zijn vibrerende punt, het natuurlijke zelf-helende vermogen van het lichaam. Een andere werkvorm die ik erg veel gebruik hierbij is Adem je Vrij. Ademen is nu eenmaal onze belangrijkste link met ‘leven’: zuurstof is de belangrijkste bron waarmee we onze cellen voeden. Door beter te ademen zorg je voor meer zuurstof in alle cellen van je lichaam. Zuurstof is brandstof en een optimale verbranding is nodig om cellen goed te laten functioneren.

Daarnaast werken Transforming Scan Healing, Chakra Balancing en Omega Health Coaching ook heel goed op de energie.

2. ZENUWEN – COMMUNICATIE EN PRIKKELOVERDRACHT.

Dat het hebben van goede communicatielijnen essentieel is voor heling en genezing staat buiten kijf. Zonder goed werkende communicatielijnen komen energie, drainagemiddelen, vitaminen, voeding en emoties niet op de juiste plaats.
Binnen de Omega Health Coaching en de Neuro Emotionele Integratie (N.E.I.) zijn uitstekende protocollen die verstoringen in de communicatie of prikkeloverdracht aanpakken en helen waardoor gezorgd wordt voor een continue goede communicatie of prikkeloverdracht. Ook de Transforming Scan Healing werkt hier heel goed op.

3. REINIGEN – DRAINAGE

Veel cliënten weten niet dat er veel niet-natuurlijke stoffen in ons systeem komen door bijvoorbeeld gemanipuleerde voeding en genotsmiddelen. Dan is er nog het hedendaagse gebruik van antibiotica, pilgebruik en medicijnen die ook verantwoordelijk zijn voor gigantische energieverliezen en blokkades binnen ons lichaam. En ook de schimmel Candida Albicans en haar naaste familieleden die bezig zijn toxische stoffen binnen het lichaam te conserveren is een van de boosdoeners die ons lichaam aan het ondermijnen is. En zo zijn er nog een aantal belangrijke verontreinigende factoren. Drainage is dus noodzakelijk!

Ik gebruik hiervoor veel het Omega Detox Systeem (een methodiek die een waardevolle ondersteuning biedt om het lichaam te ontdoen van belastende zuren, gif- en afvalstoffen). De Omega Detox geeft een impuls aan het lichaam om het zelfregulerend vermogen weer in evenwicht te brengen. Hierdoor kunnen lichaam en geest beter en efficiënter functioneren om zo de balans in het leven en de vitaliteit terug te vinden en te behouden.

Soms is het nodig om heel specifiek een bepaalde vorm van toxines aan te pakken en hiervoor zijn goede natuurlijke middelen ontwikkeld door de arts Roy Martina zoals detoxen, endotoxen, endocrienotoxen, dentotoxen op fysiek niveau en E.E.-remedies, Chakra remedies, Innerlijk Kind remedies en engelenremedies op energetisch niveau. Deze zet ik waar nodig in.

Ook kan het voorkomen dat een goede reinigingskuur op het gebied van de darmen, nieren of lever uitkomst biedt of dat er resonantietherapie nodig is middels de ‘Zapper’ (een pulsgenerator die werkt met frequenties) teneinde parasieten, bacteriën en andere indringers uit het lichaam te kunnen elimineren. In de Zapper is een systeem ingebouwd wat een energetisch systeem wordt genoemd. Dit houdt in, dat er direct in de Zapper een positief energieveld wordt opgewekt. De output van de Zapper voorziet de bloedcirculatie op een subtiele manier van energie. Zodoende wordt het lichaam in staat gesteld om dode micro-organismen en toxines af te voeren.

En last but not least: Om de toxische belasting in geestelijke vorm te verminderen bieden de Transforming Scan Healing en de Omega Health Coaching hele krachtige mogelijkheden.

4. VOEDING EN VITAMINES.

Zonder bouwstoffen is ons lichaam binnen enkele maanden levenloos. Mineralen, vitaminen, micro elementen en nog veel meer nuttige stoffen zijn er nodig om elke cel zo optimaal mogelijk de juiste voeding aan te bieden. Suikergebruik is samen met bepaald medicijngebruik de grote veroorzaker (en handhaver) van voor de mens gevaarlijke schimmels en schimmeltoxines (Candida Albicans).
Suiker is de veroorzaker van vele ziekten en dat zit ongevraagd in grote hoeveelheden in ons dagelijks voedsel. Daarom geef ik vaak het advies zoveel mogelijk af te blijven van de geraffineerde suikers. Suiker verlaagt iedere keer opnieuw onze lichaamsfrequentie, waardoor parasieten en virussen de kans krijgen zich te nestelen en te handhaven.

Ook geef ik als bewustwording aan de cliënt mee dat overtollig gebruik van dierlijke eiwitten zeer kwalijke gevolgen kan hebben voor onze gezondheid omdat deze worden omgezet in zuren.
Het probleem van de voeding is veel groter dan de consument zich realiseert. Multi vitaminen en mineralen hebben wij dagelijks nodig willen wij gezond oud worden. Het allerbelangrijkste is dat onze darmen schoon worden, waardoor er een betere opname ontstaat.
Doordat ik gebruik maak van de 5 principes behoeft een cliënt minder te gebruiken omdat deze beter worden verwerkt en opgenomen door ons biologisch systeem. Daarnaast wordt de efficiënte Visie van de 5 principes ondersteund en wel door sprayvitamines welke speciaal zijn samengesteld in combinatie met kruiden. Bedoeld ter ondersteuning van het ontgiften, waardoor reacties uitblijven.
Sprayvitamines worden voor 95 % direct worden opgenomen in het bloed tegenover tabletten die de bloedbaan via maag en darmen slechts voor 5 a 10 % bereiken, mits deze organen in goede conditie zijn. Daarom werk ik met sprayvitamines en –mineralen.

5. ERKENNING GEVEN AAN EMOTIES.

Het onderbewustzijn is voor sommige cliënten een angstig gebied waar ze zo ver mogelijk vandaan willen blijven.
Toch zal ik ze aanmoedigen om het wel te doen, omdat indien ze moeite doen om dit gebied te ontginnen, ze zich steeds rijker binnen zichzelf gaan voelen. Om op dit niveau zinnige vooruitgang te boeken dienen de randvoorwaarden zo optimaal mogelijk te zijn, willen zij niet steeds terugvallen naar de oude patronen. En die randvoorwaarden creëren we samen, al dan niet met Omega Health Coaching, Transforming Scan Healing, Emotioneel Evenwicht, N.E.I., Chakra Balancing of Adem je Vrij.

Het aanvaarden dat zowel positieve als negatieve eigenschappen in zichzelf een functie hebben die zij inwendig dienen te aanvaarden leg ik uit als het begin van groei. Ik vertel mijn cliënten dat gezond zijn een levenswijze is, dat gezondheid en welzijn verworvenheden zijn die worden verkregen door met gevoel aandacht te schenken aan zichzelf.

Voor de feitelijke oorzaken van de ziektes of klachten van mijn cliënten gebruik ik o.a. boeken van Christiane Beerlandt of Louise Hay waarin de psychologische oorzaken van tallozen klachten en ziektes genoemd staan. Een cliënt kan hierin zijn of haar ziekmakende patronen ontdekken en transformeren middels de aangereikte methodes en affirmaties of transformaties zodat de eigen keuze naar de echte waarheid tot leven komt en geluk en gezondheid als resultaat geeft.